Западните официални лица продължават да изтъкват усилията на Китайската народна република

...
Западните официални лица продължават да изтъкват усилията на Китайската народна република
Коментари Харесай

ISW: Западът е разтревожен от военната подкрепа на Китай за Путин

Западните публични лица не престават да акцентират напъните на Китайската национална република (КНР) да поддържа съветските военни старания в Украйна.
 За това предизвестяват от Института за проучване на войната (ISW).
 На 27 септември " Таймс " заяви, че западни чиновници са разкрили, че неуточнена компания от КНР изпраща в Русия редица военни безпилотни самолети за тестване и вероятно потребление от съветските сили в Украйна.
 Според известието западен чиновник е декларирал, че компанията от КНР е подписала съглашението с Русия през 2023 година и че има  " ясни доказателства, че компании от КНР доставят на Русия смъртоносни оръжия за потребление в Украйна ". " Таймс " заяви, че западният чиновник е удостоверил отчет на организация " Ройтерс " от 25 септември за тайната оръжейна стратегия на Русия в КНР за разработване на безпилотни летателни апарати за нахлуване с огромен обхват за потребление в Украйна.
 Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън съобщи на 27 септември, че към 70% от съветския импорт на металорежещи машини и 90% от вноса на микроелектроника идват от КНР и Хонконг и че Русия употребява този импорт за произвеждане на ракети, ракети, бронирани транспортни средства и муниции.
 Блинкън декларира, че дейностите на Китай не се " съгласуват ", така като Пекин приказва, че желае мир в Украйна, само че разрешава на фирмите от Китай да подхващат дейности, които подкрепят съветските военни старания.
Пекин неведнъж се е опитвала да се показа като безпристрастен посредник във войната в Украйна, а продължаващите известия за помощ от Китай за военните старания на Русия подкопават това изказване.
На 28 септември украинските медии оповестиха, че неуточнени съветски съпротивителни придвижвания, в съгласуваност с украинското Главно ръководство на военното разузнаване (ГУР), са умъртвили началника на 924-ия държавен център за безпилотна авиация на Министерството на защитата (МО) на Русия полковник Алексей Коломейстев в Колома, Московска област.
 Руското министерство на външните работи (МВнР) остро осъди на 28 септември осъщественото от Израел  " политическо ликвидиране " на генералния секретар на Хизбула Сайед Хасан Насрала.
Наскоро руските сили напреднаха нищожно в Курска област, но и край Купянск, Селидово и Вухледар.
Съобщава се, че Русия ползва законодателство, което разрешава на съветските управляващи да освобождават от наказателна отговорност упрекнати в закононарушения, в случай че обвиненият подпише контракт с съветското Министерство на отбраната (МО).
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР